Το παιχνίδι της ζωής - Προσομοίωση τροφικής αλυσίδας !!!

Το παιχνίδι της ζωής !!!
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά κουνέλια, αλεπούδες και γρασίδι, έτσι ώστε κανένα από αυτά να μην εξαφανιστεί!


Το παιχνίδι της ζωής - Προσομοίωση τροφικής αλυσίδας !!!

Προσομοίωση τροφικής αλυσίδας !!!
Σε κάθε οικοσύστημα υπάρει μια τροφική αλυσίδα , έτσι και σε αυτό το παιχνίδι θα δείτε μια απλή τροφική αλυσίδα από αλεπούδες , κουνέλια και φυτά . Οι αλέπούδες τρώνε τα κουνέλια , και αυτά με τη σειρά τους τρώνε τα φυτά ... Οι πληθυσμοί τους εξαρτώνται του ενός από τον άλλο . Για παράδειγμα , αν υπάχρουν πολλές αλεπούδες , τότε τα κουνέλια θα φαγωθούν γρήγορα ...Αυτό όμως θα σημαίνει ότι θα θα λιγοστεύουν τα κουνέλια οπότε οι αλεπούδες θα έχουν λιγότερη τροφή ... Το αποτέλεσμα θα είναι να μειωθεί όμως και ο πληθυσμός των αλεπούδων ...!
Από την άλλη , με λιγότερες αλεπούδες να τα καταδιώκουν , ο αριθμός των κουνελιών μπορεί να αυξηθεί . Βέβαια , αυτό σημαίνει ότι και οι αλεπούδες θα έχουν περισσότερο φαγητό κι έτσι ο πληθυσμός τους θα αυξηθεί και πάλι ! Έχουμε , λοιπόν , ενωμένους κύκλους αύξησης και μείωσης του πληθυσμού .

Πώς παίζεται το παινίδι
Σε αυτό το παιχνίδι  πρέπει να δημιουργήσεις μια τροφική αλυσίδα από φυτά , κουνέλια και αλεπούδες μέσα σε ένα οικοσύστημα . 
Πατάς , λοιπόν ,  τα κουμπιά + και - για να ορίσεις τους αρχικούς πληθυσμούς .
Μετά πατάς start game για να ξεκινήσεις .
Το παιχνίδι θα σας δείξει τις αλλαγές που θα συμβούν σε 50 χρόνια στο οικοσύστημα .
Η γραφική παράσταση (graphs) και η πυραμίδα ζωής ( biomass pyramid)  θα σας βοηθήσουν να δείτε πώς αλλάζουν οι πληθυσμοί . 
Σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις , όσο το δυνατόν, πιο σταθερούς πληθυσμούς
Προσοχή : αν δεν κάνεις σωστή επιλογή στον πληθυσμό των αλεπούδων , των κουνελιών ή των φυτών  , τότε μπορεί να καταλήξεις στο να εξαφανιστεί κάποιο από αυτά τα είδη .
Αν , όμως , οι πληθυσμοί σου επιζήσουν μετά από 50 χρόνια , τότε θα κερδίσεις 100 πόντους .κλικ εδώ ή στη εικόνα .