Ο παπαγάλος Κορνήλιος (παραμύθι)

Της Μαριλένας Αποστ. 
 
Ο   ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ   ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ

Μια φορά και ένα καιρό...
Υπήρχε η ..παπαγαλοχώρα.
Σε αυτή υπήρχε μόνο ουρανός, χορτάρι και φωλιές για τους παπαγάλους, καθώς και ένα μαγαζί με παπαγαλοτροφές.
Ο χρόνος εκεί κυλούσε γρήγορα και απλά. Ώσπου μια μέρα οι άντρες του Δήμου ανακάλυψαν την παπαγαλοχώρα, αλλά μόνο έναν παπαγάλο κατάφεραν να πάρουν. Τον πούλησαν σε ένα pet -shop και την άλλη μέρα ήρθε μια κοπελίτσα με την μαμά της που έψαχναν για ένα διαφορετικό πουλί. Ήταν το τελευταίο pet- shop που πήγαιναν. Δεν βρήκαν όμως διαφορετικό πουλί και έτσι πήραν αυτόν τον παπαγάλο.
Το κοριτσάκι ονόμασε τον παπαγάλο Κορνήλιο.
Η μαμά της τότε θα έπαιρνε δίπλωμα οδήγησης και της έδωσαν ένα βιβλίο που ήταν ο κώδικας κυκλοφορίας. Τον διάβασε στον καναπέ 17 φορές!
Έτυχε δίπλα να κάθεται ο Κορνήλιος, ο οποίος τα άκουσε τόσες φορές που τα έμαθε απέξω.
Μια μέρα ο Κορνήλιος βγήκε έξω και άρχισε να λέει στους απελπισμένους οδηγούς:
- Τώρα έχει προτεραιότητα αυτός, εσείς να περιμένετε.
- Ευχαριστούμε, είπε μια κυρία.
- Τώρα θα περάσει αυτός ο δρόμος, και μετά εσείς.
- Ευχαριστούμε, είπαν οι οδηγοί από τα αυτοκίνητα.
- Τώρα όταν ανάψει το πορτοκαλί, σταματήστε σιγά σιγά, μη τρέξετε για να φύγετε.
- Ευχαριστούμε είπαν οι οδηγοί στο φανάρι.
Και πέρασαν έτσι πολλές ώρες. Όλοι οι οδηγοί ήθελαν να τον κρατήσουν και να συνεχίσει να τους βοηθάει. Το κοριτσάκι δεν ήταν όμως πολύ χαρούμενο. Ήθελε να τον κρατήσουν στο σπίτι. Ο μπαμπάς της ήθελε να τον αφήσουν. Ο Κορνήλιος αποφάσισε να μείνει, αλλά μόνο τα μεσημέρια για φαγητό, και για παιχνίδι θα ερχόταν το βράδυ. Όλες τις άλλες ώρες θα βοηθούσε τους οδηγούς.
Μετά από αυτό ο Δήμαρχος έκανε και άλλα μαγαζιά που πουλούσαν παπαγαλορούχα και παπαγαλοαυτοκίνητα. Του έδωσε 10 ρούχα και 1 αυτοκίνητο και ως μισθό παπαγαλοτροφή. Μετέφεραν και την παπαγαλοχώρα πιο κοντά στην πόλη για να μπορεί ο παπαγάλος να πηγαίνει να παίζει με τους φίλους του και να βλέπει τους γονείς του. Τα Σαββατοκύριακα έπαιρνε άδεια και πήγαινε στη γιαγιά του και τον παππού του για να φάνε ειδικές παπαγαλοτροφές που είχε ετοιμάσει η γιαγιά του.
Ο παπαγάλος μεγάλωσε και έγινε δάσκαλος για πουλιά και για μισθό πλέον είχε πραγματικά λεφτά, για να καταφέρει να αγοράσει ένα σπίτι που θα είχε παπαγαλοδωμάτιο, παπαγαλοσαλόνι, παπαγαλομπάνιο, παπαγαλοκουζίνα και τέλος πάντων όλα τα παπαγαλοπράγματα.
Τα κατάφερε πολύ γρήγορα και έφυγε από το σπίτι του μικρού κοριτσιού, αλλά δεν την πείραξε καθόλου γιατί πριν φύγει ο παπαγάλος της είπε:
- Μπορείς να έρχεσαι όποτε θέλεις.
- Εντάξει είπε το κοριτσάκι όλο χαρά.
Έτσι και έγινε. Ο παπαγάλος όχι μόνο αγόρασε σπίτι, αλλά παντρεύτηκε κιόλας, μια παπαγαλίνα και έκαναν παπαγαλοοικογένεια. Έκαναν δύο παιδιά, ένα κορίτσια και ένα αγόρι. Το αγόρι το ονόμασαν Σοφοκλή, αφού είχε πάρει τη σοφία του μπαμπά του και το κορίτσι το ονόμασαν Αφροδίτη αφού είχε πάρει την ομορφιά της μαμάς της. Αργότερα τα παιδιά τους έκαναν παιδιά, που και αυτά έκανα τα δικά τους παιδιά και έκαναν μεγάλη γενιά. Η γενιά τους έμεινε γνωστή ως ο παπαγάλος ο Κορνήλιος που άλλαξε τη ζωή του ανθρώπου.
Τώρα πιστεύουν όλοι ότι είναι μία φήμη και ότι δεν υπάρχει ούτε Κορνήλιος, ούτε η γενιά του, αλλά είναι όλα παραμύθια που λένε στα μικρά παιδιά.
Η Αφροδίτη και ο Σοφοκλής

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.