Διαγωνισμός video , blog , αφίσας με θέμα 100 χρόνια μετά... από τη νέα ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης i-create.gr !!!

Διαγωνισμός video , blog , αφίσας με θέμα 100 χρόνια μετά...

Τι κοινό έχουν;
 οι Raining Pleasure, ο Μπιθικώτσης και η Στρίγγλα Μάνα;
η Μικρή Ραλλού, η Μαρία Νεφέλη και ο Ξεπεσμένος Δερβίσης;
η Αμοργός, οι Μικρές Κυκλάδες και τα Θαλασσινά Ειδύλλια;
                                                                               «100 Χρόνια Μετά…»

100 χρόνια μετά, ανακαλύπτουμε ξανά το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Νίκου Γκάτσου, του Στρατή Τσίρκα και του Οδυσσέα Ελύτη.
Όσο πλησιάζει η άνοιξη και οι μέρες για τις διακοπές του Πάσχα, όσο εντείνονται οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις, έχουμε ανάγκη από πράγματα που μας κάνουν δημιουργικούς.
Το σχολείο είναι σημείο συνάντησης, χώρος συναναστροφής, μια ευκαιρία να αναπτύξουμε όσα πρέπει αλλά και όσα αγαπάμε και μας αρέσουν.
Τώρα υπάρχει αυτή η ευκαιρία. Μια ευκαιρία για μια μεγάλη, συμμετοχική δράση όλων των σχολείων και όλων των μαθητών.
Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων οργανώνει πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό διαδικτυακά, με τίτλο «100 χρόνια μετά». Ένα διαγωνισμό αφιερωμένο σε τέσσερις μεγάλους λογοτέχνες, τα λόγια των οποίων ακόμη αντηχούν στην καθημερινότητά μας.
Μπορούμε να τους ανακαλύψουμε, να τους αγαπήσουμε, να συζητήσουμε δημιουργικά, να «συνομιλήσουμε» μαζί τους, να αφήσουμε το δικό μας μήνυμα στον «τοίχο τους».
Γράψε ατομικά ή με την παρέα σου στο σχολείο, κι εσύ τη δική σου ιστορία. Φτιάξε το δικό σου μπλογκ ή τη δική σου αφίσα. Δημιούργησε το δικό σου βίντεο.
Κάνε κάτι που σε εκφράζει και πάρε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό μαζί με τους φίλους σου, τους συμμαθητές σου προβάλλοντας το έργο σου σ’ ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα!
Μέσα από πλατφόρμα http://www.i-create.gr της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, ανέβασε τη δική σου δημιουργική δουλειά και μοιράσου τη! Γίνε μέλος στη σελίδα του διαγωνισμού στο facebook. Χρησιμοποίησε  το YouTube και το twitter. Με  τη βοήθεια του δασκάλου ή του καθηγητή σου θα καταφέρεις περισσότερα.

Με την i-create η Εκπαιδευτική Τηλεόραση συναντά την Ψηφιακή Γενιά στους δικούς της χώρους, γίνεται μέρος της κοινότητας της, συνεχίζοντας αυτή τη διαδρομή και με άλλες δράσεις μετά από το πρόγραμμα.
Συνέχισε την εξερεύνηση της πλατφόρμας για να:
  • ενημερωθείς για τους όρους του διαγωνισμού
  • υποβάλλεις συμμετοχή
  • αναρτήσεις και να μοιραστείς τη συμμετοχή σου
  • δεις, να αξιολογήσεις και να μοιραστείς τις συμμετοχές των συμμαθητών σου
Στη διάθεση σου υπάρχουν όλα τα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν όπως:
  • Λογισμικό για να δημιουργήσεις, να επεξεργαστείς και να ανεβάσεις video
  • πηγές και συνδέσμους σε κείμενα
  • σχετικά video από το YouTube


αναδημοσίευση από το www.i-create.gr