Η εκδρομή μας στην πόλη των Ιωαννίνων !

Για μέρες η απογοήτευση όλων μας ήταν τεράστια , μια και είχε αναβληθεί η τριήμερη εκδρομή μας στην Αθήνα . Παρόλα αυτά δεν κάτσαμε με τα χέρια σταυρωμένα ... Κανονίσαμε ημερήσια εκδρομή στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων .
Στο τέλος , όλοι μας συμφωνήσαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε καλύτερα !

Ξεκινήσαμε από το νησί μας , λοιπόν ,  στις 8.30 π.μ και μετά από ένα , ιδιαίτερα , ξεκούραστο ταξίδι φτάσαμε στο πρώτο προορισμό μας , που δεν ήταν άλλος από το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη.


Αφού περιηγήθηκαμε στο μουσείο βλέποντας ολόκληρη την νεότερη  ιστορία της πατρίδας μας μέσα από τα ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη , κατευθυνθήκαμε προς τη λίμνη της πόλης . Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία για ...τρελή διασκέδαση με τα συγκρουόμενα και άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ , στην πλατεία Λ.Μαβίλη !


Το παιχνίδι μας άνοιξε την όρεξη !!! Τι το καλύτερο από τα νόστιμα φαγητά των εστιατορίων που βρίσκονται παραλίμνια . Εξάλλου , έπρεπε να πάρουμε δυνάμεις γιατί θα ακολουθούσε το Σπήλαιο Περάματος !


Στο Πέραμα η ξενάγησή μας ξεκίνησε από το Κέντρο Προβολής του Σπηλαίου , όπου παρατηρήσαμε με μεγάλη προσοχή πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα , ενώ αργότερα παρακολουθήσαμε  μια εξαιρετική παρουσίαση - ντοκιμαντέρ για τα σπήλαια της Ελλάδας .


 Ένα τρενάκι ήταν εκεί για να μας μεταφέρει μέχρι το Σπήλαιο . Μία ξεναγός ανέλαβε να μας οδηγήσει μέσα στο σκοτεινό Σπήλαιο και να μας δώσει πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό . Μετά από μία ώρα είχαμε βγεί και πάλι στο ...φως ! Αν και κουραστήκαμε λιγάκι , αυτά που είδαμε , αλλά και που μάθαμε , μας αποζημίωσαν απόλυτα ! Πάλι με τρενάκι , κάτω στο Πέραμα για να μας παραλάβει το λεωφορείο μας και να συνεχίσουμε για τον τελευταίο μας προορισμό ...



... το Γιαννιώτικο Σαλόνι . Παιχνίδι στην παιδική χαρά , ροφήματα , παγωτά και πολύ γέλιο !!!




Η ώρα είχε περάσει ... 'Επρεπε να επιστρέψουμε Κέρκυρα ... Επιβιβαστήκε στο λεωφορείο μας και πότε λέγοντας ανέκδοτα , πότε τραγουδώντας φτάσαμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας . Οι δυο ώρες στο καράβι πέρασαν γρήγορα , αφού με το παιχνίδι και την κουβέντα ούτε που το καταλάβαμε...

Ήταν μια υπέροχη εκδρομή , που θα μας αφήσει ακόμη μια γλυκιά ανάμνηση από την τελευταία μας χρονιά στο δημοτικό ...