Γενέθλια για τον πατέρα του Ποπάι.


Ο Ποπάι ο ναύτης, που έτρωγε σπανάκι για να γίνει δυνατός, είναι μια από τις πιο γνωστές φιγούρες των παιδικών κόμικς. Σήμερα η Google αφιερώνει το λογότυπό της στα γενέθλια του πατέρα του Ποπάι, Elzie Crisler Segar.
Ο Αμερικάνος σκιτσογράφος έγινε γνωστός ως ο δημιουργός του Ποπάι, ένας χαρακτήρας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1929.

Γεννημένος σαν σήμερα το 1894 στο Τσέστερ, του Ιλινόις, εργάστηκε αρχικά σαν μηχανικός προβολής ταινιών σε τοπικό κιηματογράφο ενώ παρακολουθούσε μαθήματα γελοιογραφίας. Εντέλει, μετακόμισε στο Σικάγο όπου εργάστηκε για περιοδικό, στο οποίο τον Μάρτιο του 1916 δημοσίευσε το πρώτο του κόμικ, Charlie Chaplin's Comedy Capers.

Στη συνέχεια όταν το περιοδικό εξαγοράστηκε και έκλεισε, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου δημιούργησε το Thimble Theatre, μία σειρά κόμικ με πρωταγωνίστρια ένα ντροπαλό κορίτσι, την Όλιβ Όιλ, τον αρραβωνιαστικό της, Χάρολντ Χαμγκράβι και την οικογένειά της.

Το κόμικ έκανε το ντεμπούτο του στις 19 Δεκεμβρίου του 1919, στη σειρά κόμικ "Thimble Theatre" της εφημερίδας New York Journal. Ωστόσο θα χρειάζονταν ακόμη 10 χρόνια πριν την εμφάνιση του μυθικού –σήμερα- Ποπάι. Στις 27 Ιούνιου του 1929, όταν ο Ποπάι αποσύρθηκε, οι αναγνώστες άρχισαν να στέλνουν επιστολές παραπόνων. Έτσι, λίγες εβδομάδες αργότερα ο Ποπάι επέστρεψε για τα καλά.

Με τη χαρακτηριστική του πίπα και τη δύναμη που έπαιρνε από το σπανάκι του, ο ναύτης έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες του 30’. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, ο Segar έβγαζε 100.000 δολάρια το χρόνο.Ο σκιτσογράφος πέθανε στις 12 Οκτωβρίου του 1938, μετά από χρόνια αρρώστια, σε ηλικία 43 ετών.

Το πρώτο επεισόδιο!

πηγή:enet

popay