Το ΣΤ΄1 στο διεθνές πρόγραμμα "Μονόλογοι από τη Γάζα" .

Η τάξη μας σε συνεργασία μετο Δ2 και το Ε1 του σχολείου μας συμμετέχει ενεργά στο διεθνές πρόγραμμα 
"Μονόλογοι από τη Γάζα".

 Τι κάναμε ;
 Αφού παρακολουθήσαμε βίντεο , διαβάσαμε μερικούς από τους μονολόγους των 32 παιδιών από την Παλαιστίνη  και συζητήσαμε για τον πόλεμο και την ειρήνη , στο τέλος ζωγραφίσαμε  στην αυλή του σχολείου μας ( σε καραβόπανα !) για να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στα παιδιά αυτά που ο πόλεμος τα έδειξε το άσχημο πρόσωπό του .

Όλα αυτά βέβαια σε συνεργασία με τους μαθητές των τάξεων  Δ2 και Ε1.
Ευχαριστούμε για τη πολύτιμη βοήθεια που μας προσέφεραν τους δασκάλους τους ,τον κ.Νίκο και την κ.Έλενα και κυρίως την καθηγήτρια Εικαστικών του σχολείου μας , την κ.Πόπη .
Θα ήταν παράλειψή μας ,όμως ,να μη λέγαμε κι ένα ευχαριστώ στο διευθυντή μας , κ Σπύρο , που έσπευσε αμέσως να μας αγοράσει όλα τα υλικά που χρειαζόμασταν .

Στις 17 , λοιπόν , του μήνα οι ζωγραφιές μας , μαζί με αυτές κι άλλων σχολείων , θα στολίζουν κεντρικά σημεία της πόλης μας , δίνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης στα παιδιά της Παλαιστίνης που τόσο πολύ βασανίστηκαν - και βασανίζονται ακόμη - από τον πόλεμο .


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω , στο δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θεάτρο στην Εκπαίδευση .


Με πρωτοβουλία του ASHTAR THEATRE της Παλαιστίνης, με τη βοήθεια μιας θεατροπαιδαγωγού και ενός ψυχολόγου από το Νοέμβριο 2009 μέχρι τον Απρίλιο 2010 στη Γάζα μαθητές 13 έως 17 χρόνων επεξεργάστηκαν και κατέγραψαν σε μορφή μονολόγων
τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τα όνειρα και τους φόβους τους κατά τη διάρκεια και μετά την εισβολή και τον πόλεμο το Δεκέμβριο 2008 – Ιανουάριο 2009. Η προσέγγιση έγινε με τη βοήθεια τεχνικών του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Αουγκούστο Μποάλ της Δραματοθεραπείας και της Αφήγησης Παραμυθιών.
Στην Κέρκυρα, οι «Μονόλογοι από τη Γάζα» θα παρουσιασθούν από θεατρικές ομάδες νέων και μαθητές γυμνασίων - λυκείων της πόλης, την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στις 12:00μ στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.
Το απόγευμα της Κυριακής, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση νέων, στο Ποτάμι της Λευκίμμης.
Την ίδια ημέρα οι Μονόλογοι θα παρουσιαστούν ταυτόχρονα στην Παλαιστίνη και σε 30 ακόμα χώρες, ενώ στην παραλία της Γάζας, στις 10 το πρωί, τα κείμενα των μαθητών θα ταξιδέψουν, χάρτινα καραβάκια, στη θάλασσα.
Φορείς από διάφορες χώρες κλήθηκαν να πάρουν μέρος με στόχο οι μονόλογοι:
Να παρουσιασθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου στις 17/10
Να παρουσιασθούν σε διάφορες γλώσσες στις 27 Νοεμβρίου 2010 στη  Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.
Να αποτελέσουν αφορμή για εκπαιδευτικά προγράμματα και επικοινωνία μαθητών απ’ όλον τον κόσμο για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βίας και πολέμου, διαπολιτισμικότητας κ.α.
Στην Ελλάδα κεντρικές εκδηλώσεις θα γίνουν σε 8 πόλεις: Αθήνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Ρόδο, Σέρρες, Χίο και ανάλογες δράσεις σε Κοζάνη, Μυτιλήνη, Πάτρα. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» (συνεργαζόμενο με φορείς εκπαίδευσης, θέατρα, ανεξάρτητους καλλιτέχνες και δήμους) το οποίο έχει μεταφράσει στα ελληνικά τα 32 κείμενα των μαθητών.
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων που αναπτύσσει το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» γύρω από ζητήματα Πολιτειότητας  (ιδιότητα του Πολίτη) και Προσέγγισης Πολιτισμών μέσα από τις Παραστατικές Τέχνες και το Θέατρο.