ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ , ΕΝΑ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΘΟΛΟΥ . μέρος 2ο

Της Μαριλένας Αποστ.

Άραγε αυτοί είναι οι κακοί της ιστορίας? Εκείνοι έκαναν την Τιμολία Γκαμπόν και το Γκαμπόν Τιμολία ?

Ξαφνικά η πόρτα ανοίγει και η κόλλα κρύβεται από πίσω της. Η Βιβή Ριφιφί και ο Τομ Λίνγκ βγαίνουν από το εργαστήριό τους και η κόλλα βρίσκει την ευκαιρία να μπει μέσα. «Ουάου!!!» αναφωνεί και παραλίγο να ακούσουν όλοι αυτή τη λεπτή φωνή της. Χιλιάδες φωτάκια και κουμπιά υπήρχαν παντού καθώς και ένα τηλεχειριστήριο. Ακριβώς δίπλα ένα κουμπί αυτοκαταστροφής του κόσμου! Πάνω σε ένα τραπεζάκι υπήρχαν οι ταυτότητές τους : ΑΑΚ. Δηλαδή Αρχηγοί Αυτοκαταστροφής του Κόσμου. Η κόλλα πάντα ήθελε να βάλει στη θέση τους κάτι τέτοιους. Γιατί ? Γιατί μιλάμε για την κόλλα Τζέιμς Μπόντ!!

Φαντάζομαι τώρα σας λύθηκαν οι απορίες.

Η κόλλα βγάζει έναν ασύρματο και λέει: « πράκτορα 009 με ακούς ? ώρα να αναλάβετε δράση». Η κόλλα πατάει ένα κουμπί, που γράφει άνοιγμα πύλης. Ξαφνικά η πόρτα ανοίγει και μπαίνουν δύο ψαλίδια και δύο βασιλιάδες από σκάκι. Είναι πράκτορες.

- Γειά σας παιδιά, λέει.

- Γειά σου Τζέιμς, απαντούν.

- Αυτοί είναι?

- Ναι τους τσάκωσα, τώρα δεν θα μου ξεφύγουν λέει χαρούμενη η κόλλα.

Η χαρά της ήταν τόσο μεγάλη, που είπε στους πράκτορες φίλους της ότι θα τους κέρναγε αν κατάφερνε να τους πιάσει. Πράγμα που είναι απίστευτο, γιατί πρώτη φορά ήθελε να κεράσει! Μη νομίζετε ότι δεν το πίστευε, το πίστευε και το παραπίστευε και μάλιστα παρόλο που αυτή τη δουλειά την κάνει σα χόμπι σκεφτόταν τη μέρα που θα πάρει έπαινους και παράσημα γι' αυτό που κατάφερε, δηλαδή θα καταφέρει αν δεν ψωνιστεί λίγο ακόμα!!!!

Τέλος σοβάρεψε. Ξαφνικά η πόρτα ανοίγει και οι πράκτορες παίρνουν θέση μάχης. Μέσα στο εργαστήριο μπαίνει ένα σκυλί. «Κρίμα» λέει ο Τζέιμς Μπόντ. « Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν αυτοί». Οι πράκτορες ετοιμάζονται να φύγουν, λέγοντας, ότι αύριο θα τους κανόνιζαν γιατί τώρα είναι αργά. Ο Τζέιμς Μπόντ όμως έχει αντίθετη άποψη, τους λέει ότι οι πράκτορες δεν σταματούν ποτέ τη δουλειά όταν είναι ανάγκη και ότι το βράδυ γίνονται όλα ! Έτσι με πολύ νύστα όλοι - εκτός από την κόλλα- συνέχισαν την αναγκαστική τους έρευνα. Πριν βγουν από το εργαστήριο έκρυψαν κάπου έναν κοριό με τηλεκάμερα. Βγαίνοντας είδαν τους τύπους να πλησιάζουν το εργαστήριο.

Οι πράκτορες απομακρύνονται.

Η Βιβή και ο Τιμ μπαίνουν μέσα. Η κόλλα άκουγε όλες τις συζητήσεις τους και τους έβλεπε. Τελικά καταλαβαίνει ότι το κουμπί αυτοκαταστροφής του κόσμου δεν λειτουργεί, έχει χαλάσει, και κατά λάθος έκαναν το Γκαμπόν Τιμολία και την Τιμολία Γκαμπόν.

Αφού οι πράκτορες συλλαμβάνουν τους ΑΑΚ, παίρνουν τα βραβεία και τους επαίνους τους. Όμως έπρεπε να βρουν τρόπο να επαναφέρουν την Τιμολία και το Γκαμπόν στην αρχική τους μορφή. Πως θα τα κάνουν όλα αυτά? Είχαν εξαντλήσει όλες τις πιθανές εκδοχές για να βρουν πως θα τα κάνουν όλα κανονικά, εκτός από την τελευταία τους ελπίδα: τον κύριο Μίμη.

Ο κύριος Μίμης ήταν εφευρέτης και εμπιστευόταν όλοι την γνώμη του, ήταν πολύ αποτελεσματικός σε ότι κι αν έκανε. Οι πράκτορες τον ήξεραν και ήταν φιλικοί μαζί του.

Μα πως τον είχαν ξεχάσει? Έπρεπε να τον επισκεφτούν από την αρχή. Αυτός για όλα έχει μία λύση. Και όντως και λύση βρήκε και την εφάρμοσε σε μικρό χρονικό διάστημα. Μετά από δύο μέρες ήταν όλα κανονικά.

Και όλα αυτά χάρις στην κόλλα Τζέιμς Μπόντ και τους υπόλοιπους τέσσερις πράκτορες, αλλά και στην πολύτιμη βοήθεια του κυρίου Μίμη.

Όλοι τους ευχαριστούν και...... έζησαν αυτοί καλά μέσα σε ένα τίποτε με μπόλικο καθόλου!!!!