Ο τελευταίος μαχητής του ανέμου : τα βιβλία !

Περίληψη
Όταν ο πρίγκιπας Ζούκο τόλμησε να αμφισβητήσει την εξουσία του πατέρα του, του Άρχοντα της Φωτιάς Οζάι, εκείνος τον εξόρισε από το Έθνος της Φωτιάς. Τραυματισμένος και έχοντας χάσει ό,τι του ήταν αγαπητό, ο Ζούκο περιπλανιέται για τρία χρόνια αναζητώντας τη μοναδική του ελπίδα για λύτρωση: τον Άβαταρ, ένα μυστηριώδες πλάσμα που κρατούσε κάποτε σε ισορροπία τα τέσσερα έθνη. Όλοι όσους συναντά πιστεύουν ότι έχει αναλάβει µια ανέφικτη αποστολή, καθώς ο Άβαταρ εξαφανίστηκε πριν από έναν αιώνα. Αλλά ο Ζούκο συνεχίζει µε επιμονή την έρευνά του. Πρέπει να ανακτήσει την τιμή του, και η αποστολή είναι το µόνο που του έχει απομείνει.



 Περίληψη
Τέσσερα έθνη, ένα πεπρωμένο.
Ύστερα από έναν εξοντωτικό πόλεμο, το Έθνος της Φωτιάς κατέστρεψε την αρμονική ισορροπία ανάμεσα στα τέσσερα έθνη. Δεν υπάρχουν πια Νομάδες του Ανέμου αλλά και οι Φυλές του Νερού και το Βασίλειο της Γης τείνουν να καταρρεύσουν. Σε τέτοιους καιρούς, ο µόνος που μπορεί να φέρει την ισορροπία στον κόσμο είναι ο Άβαταρ, ο δαμαστής και των τεσσάρων στοιχείων. Αλλά ο Άβαταρ είναι εξαφανισμένος εδώ και εκατό χρόνια. Όταν η Κατάρα και ο Σόκα της Νότιας Φυλής του Νερού σώζουν ένα νεαρό αγόρι που ήταν εγκλωβισμένο στους πάγους, η ζωή τους αλλάζει για πάντα. Το αγόρι είναι ο Άανγκ, ο Άβαταρ και τελευταίος μαχητής του ανέμου. Η Κατάρα και ο Σόκα πρέπει να τον βοηθήσουν να δαμάσει και τα τέσσερα στοιχεία για να μπορέσει ο κόσμος να βρει την αρμονία του. Αλλά σε κάθε τους βήμα συναντούν εμπόδια και κινδύνους. Το Έθνος της Φωτιάς δεν είναι διατεθειμένο να παραδώσει τα όπλα και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει κυρίαρχο.


Περίληψη

Η Εξουσία ήταν κάποτε μοιρασμένη ανάμεσα σε τέσσερα μεγάλα έθνη: τις Φυλές του Νερού, το Βασίλειο της Γης, το Έθνος της Φωτιάς και τους Νοµάδες του Ανέµου. Οι αρχηγοί του κάθε έθνους είχαν τη δύναµη να δαµάζουν το στοιχείο που χαρακτήριζε τη φυλή τους. Μόνο ο Άβαταρ, η γέφυρα μεταξύ του ανθρώπινου κόσμου και του κόσµου του πνεύµατος, μπορούσε να δαµάσει και τα τέσσερα στοιχεία και να διατηρήσει την τάξη. Πριν από εκατό χρόνια, ο Άβαταρ εξαφανίστηκε, τη στιγµή που το Έθνος της Φωτιάς απέκτησε τεράστια δύναµη από έναν κοµήτη και επιτέθηκε στα άλλα έθνη. Είχε χαθεί κάθε ελπίδα… ώσπου εµφανίστηκε ο Άανγκ, ένας δεκατριάχρονος µαχητής του ανέµου που αποδεικνύεται ο νέος Άβαταρ.
Μπορεί, άραγε, να σώσει τον κόσµο από το Έθνος της Φωτιάς ή είναι πολύ αργά;



Τα παραπάνω τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και είναι βασισμένα στην ταινία του Νάιτ Σιάμαλαν Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου , που προβάλλεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους .